Utställning


Utställningen i Rosenhane 
kommer att få nya fina lokaler. Styrelsen arbetar med flytt och utformning  i de nya lokalerna. Vilket datum vi kommer att kunna hälsa besökare välkomna igen är i dagsläget svårt att bedöma. Håll därför utkik här på vår hemsida för att hålla er uppdaterade. Vi kommer att återkomma med datum för nyöppnandet och invigningen av vår nya utställning. Det går även bra att kontakta oss i styrelsen för att boka besök till vår nya utställning.


En utställning om Kvinnliga Medborgarskolan vid Fogelstad och de kvinnor som skapade och bar den, har byggts upp vid Fogelstad i det gamla mejeriets bottenvåning i Julita, Katrineholms kommun.

På skolans tid inrymde lokalerna i mejeriet bostäder för kursdeltagare. Det fick namnet Rosenhane efter ett pensionat i Komtemåtta, som var låtsaskommunen i  skolans pedagogiska rollspel. Vill du veta mer? Lyssna på Radio Sörmlands reportage!

Utställningen är öppen från mitten av juni till slutet av augusti, lördagar och söndagar. Undantaget är midsommardagen. Öppettiden är klockan 13 - 16. Ingen entréavgift.

Övrig tid kan guidning anordnas till kostnad av 50 kronor/person.  Kontakta: 
Warja Ensjö, 0730-55 48 94
Ebba Johannesson, 0150-250 22
eller Clara Waller, 0150-915 20

Här är Julita (röd prick) och i Julita finns Fogelstad: Både från väg 56 och väg 214 är det skyltat Fogelstad. Utställningen är i ett gult hus beläget nära vägen vid ån. En skylt finns på huset och en annan skylt precis vid vägen (vid huset).
GPS koordinater (WGS 84 decimal) 59.1526   16.0874 
                          

Minnesmärket utanför visar att du kommit rätt